Soita: +358 50 597 8725
Insinööritoimisto VeViRA

 

Toinen ajattelee asioita maisemallisesti ja  toinen rakenteellisesti

 

 

Insinööritoimisto Vevira 

Vevira vuosi 2021

 Projektimme valmistuvat  ..

Vevira vuosi 2020

Ensimmäisen  vuoden aikana  keskitymme maisema- ja aluesuunnittelu puitesopimuksiin, julkiset hankkeet tarjouskilpailuun ja  laajennettu  pihasuunnittelupalvelu yksityiselle ja taloyhtiölle. COVID-19 kriisin aikana 

tutkitin mm. yrityksen venäjän markkinointimahdollisuudet kehityshankkeena. Kriisin huolimatta olemme mukana yli 

  kahdessa kymmenessä  projektissa, jostakin osana pää konsulttina.  Palvelemme kuntia, taloyhtiöitä, rakennusyhtiöitä ja yksityisiä asiakasta Suomessa. Keskeiset palvelupisteet ovat: 

Suunnittelupalvelun rakennuslupahakemuksiin( pihasuunnittelu ja hulevesisuunnittelu)

Työmaapalvelu ( mm. pihan rakennesuunnittelu) 

Rakennuttamisen ja urakkaneuvottelu  

Urakkalaskenta

Arto Kuusela, rakennesuunnittelu

Rakennesuunnittelija Arto. Rakennesuunnittelu yksityiset asiakkaat

Työmaavalvonta

Tärkeintä meille on, että asiakkaamme saavat korkeatasoinen ja laadukas palvelua sovittu aikataulun mukaisesti.

Olemme sertifioineet Ins. tsto Vevira Oy:n Laatujärjestelmä ( Maisema-, ympäristö- ja hulevesien hallina, RALA-sertifikaatti ). 

Vevira Oy.lla on puitesopimukset  Iin ja Nurmeksen kuntien kanssa Maisema- alue- ja kunnallistekniikan suunnittelupalvelusta. Olemme mukana mm. Tuusulan ja Imatran

Pihasuunnittelu, hulevesisuunnittelu

Pihasuunnittelu. Rakennuslupa- ja työmaan vaiheessa

puitekonsulttijärjestelmässä. Meidän asiakkaamme ovat mm:

Insinööritoimisto Vevira Oy on Suomen sisämarkkinalla toimiva yhdyskunta-, infra- ja maisemasuunnittelun asiantuntijapalveluyritys. Yrityksen asiantuntijaverkosto kattaa koko Suomen ja palveluita em. tarjotaan hankkeiden jokaisessa vaiheessa. Toiminnan jatkuvalla kehittämisellä taataan asiantunteva osaaminen yhdyskunta-alan tarpeisiin.

Vevira vuosi 2019

Kurssityön aiheena oli Pietarin metroaseman Chernaja rechkan puiston suunnittelu- ja kehitys. Puiston kehitysteemoja sai valita vapaasti. Päätin vuonna 1997, että suunnittelen puiston vesipuistona. Peilivesiallas, suihkulähde, porrastettu suihkulähde ja vesilabyrintti….  Opiskelin ahkerasti. Vesiaihe parantaa ja yhdistää maisemakuvaa sekä virkistää. Suunnittelijalle vesi on osa maisemointi materiaalia. Erilaisilla suunnitteluratkaisuilla voi vettä käsitellä vesiaiheissa. Virtaamanopeutta vesireiteillä voi vaihdella, tehdä vesiputouksia, vesiseiniä ja lähteitä. Vesiaiheisiin voi varastoida myös vettä esimerkiksi alueiden kasteluvedeksi.

Niin vesiaiheista tuli ammatillinen intohimo, joka jäi odottamaan omaa hetkeään…

Vuonna 2011 intohimo ”heräsi henkiin” hulevesien hallinnan avulla. Suoritin 2011 toisen insinööritutkinnon Lahden AMK:ssa.   Niin taide, tekniikka -ja ympäristötieteellinen koulutus oli saanut vahvaa rakenteellista täydennystä. Työkokemuksen kautta tulee ymmärrys, että pystyy hallitsemaan esim. pihan tai puiston suunnittelun kokonaisuuden. Toimimaan maisema-arkkitehtina, rakennusinsinöörinä ja kunnallisteknisenä suunnittelijana.

Yrityksen nimi VeViRA oli valittu intohiman mukaan. Vevira tarkoittaa:

Vesi-, viher-, rakennus- ja aluesuunnittelussa (Alueella tarkoitetaan kuitenkin ”maisemaa”:)

T. Svetlana ja Arto