VeViRA Oy

 

Tuntuu hyvältä tehdä työkseen, sitä, mistä on aina ollut kiinnostunut

 

Kurssityön aiheena oli Pietarin metroaseman Chernaja rechkan puiston suunnittelu- ja kehitys. Puiston kehitysteemoja sai valita vapaasti. Päätin vuonna 1997, että suunnittelen puiston vesipuistona. Peilivesiallas, suihkulähde, porrastettu suihkulähde ja vesilabyrintti….  Opiskelin ahkerasti. Vesiaihe parantaa ja yhdistää maisemakuvaa sekä virkistää. Suunnittelijalle vesi on osa maisemointi materiaalia. Erilaisilla suunnitteluratkaisuilla voi vettä käsitellä vesiaiheissa. Virtaamanopeutta vesireiteillä voi vaihdella, tehdä vesiputouksia, vesiseiniä ja lähteitä. Vesiaiheisiin voi varastoida myös vettä esimerkiksi alueiden kasteluvedeksi.

Niin vesiaiheista tuli ammatillinen intohimo, joka jäi odottamaan omaa hetkeään…Aaaaa

Vuonna 2011 intohimo ”heräsi henkiin” hulevesien hallinnan avulla. Suoritin 2011 toisen insinööritutkinnon Lahden AMK:ssa.   Niin taide, tekniikka -ja ympäristötieteellinen koulutus oli saanut vahvaa rakenteellista täydennystä. Työkokemuksen kautta tulee ymmärrys, että pystyy hallitsemaan esim. pihan tai puiston suunnittelun kokonaisuuden. Toimimaan maisema-arkkitehtina, rakennusinsinöörinä ja kunnallisteknisenä suunnittelijana. Yrityksen nimi VeViRA oli valittu intohiman mukaan. Vevira tarkoittaa: Vesi viher-, rakennus- ja aluesuunnittelussa (Alueella tarkoitetaan kuitenkin ”maisemaa”:)

Kiitän itseäni siitä, etten mitätöinyt omaa ajatustani. Yrittäjyys on väline, joka mahdollistaa itsensä kehittämisen kiinnostavalla tavalla sekä toteuttaa omia ideoita. Kun omasta intohimosta tulee kuitenkin yrityksen päätuote… Sovimme, että perheenjäsenet tulevat myös yrityksen osakkaiksi. Nyt toinen ajattelee asioita maisemallisesti ja teknisesti, kun toinen pohtii ja harkitsee taloudellisia merkityksiä ja toimintaedellytyksiä.

T. Svetlana