Insinööritoimisto VeViRA Oy

 

Strategian onnistuneen toteuttamisen palkinto

 

Insinööritoimisto Vevira Oy on perustettu elokuussa 2019

Vuosi 2019, perustaminen

Kurssityön aiheena oli Pietarin metroaseman Chernaja rechkan puiston suunnittelu- ja kehitys. Puiston kehitysteemoja sai valita vapaasti. Päätin vuonna 1997, että suunnittelen puiston vesipuistona. Peilivesiallas, suihkulähde, porrastettu suihkulähde ja vesilabyrintti….  Opiskelin ahkerasti. Vesiaihe parantaa ja yhdistää maisemakuvaa sekä virkistää. Suunnittelijalle vesi on osa maisemointi materiaalia. Erilaisilla suunnitteluratkaisuilla voi vettä käsitellä vesiaiheissa. Virtaamanopeutta vesireiteillä voi vaihdella, tehdä vesiputouksia, vesiseiniä ja lähteitä. Vesiaiheisiin voi varastoida myös vettä esimerkiksi alueiden kasteluvedeksi.

Niin vesiaiheista tuli ammatillinen intohimo, joka jäi odottamaan omaa hetkeään…

Vuonna 2011 intohimo ”heräsi henkiin” hulevesien hallinnan avulla. Suoritin 2011 toisen insinööritutkinnon Lahden AMK:ssa.   Niin taide, tekniikka -ja ympäristötieteellinen koulutus oli saanut vahvaa rakenteellista täydennystä. Työkokemuksen kautta tulee ymmärrys, että pystyy hallitsemaan esim. pihan tai puiston suunnittelun kokonaisuuden. Toimimaan maisema-arkkitehtina, rakennusinsinöörinä ja kunnallisteknisenä suunnittelijana.

Yrityksen nimi VeViRA oli valittu intohiman mukaan. Vevira tarkoittaa: Vesi-, viher-, rakennus- ja aluesuunnittelussa (Alueella tarkoitetaan kuitenkin ”maisemaa”:)

105572806 3090802207704723 6950595567664189886 N

Maisemarakennusinsinööri (DI, 1999, Saint-Petersburg), ins AMK, 2013 ( lahden AMK) Toimialan vastaava (maisema- alue- ja hulevesihallinta) Alan työkokemus yli 20 vuotta. Naimisissa. Pelaa lentopalloa, nykyään harrastuksena

 

105478002 3090802124371398 9048364958365034362 N

Toimitusjohtaja ja rakennesuunnittelija Arto Kuusela, Ins RAK, 2003 (FISE) Alan työkokemus yli 16 vuotta. Pihan rakennesuunnittelun lisäksi Arto toimii myös yksityiselle asiakkaalle vastaavana rakennesuunnittelijana ja rakennuskorjausasiantuntia. Naimisissa. Maanviljelijä – Häme.

 

Yrittäjyys on väline, joka mahdollistaa itsensä kehittämisen kiinnostavalla tavalla sekä toteuttaa omia ideoita. Kun omasta intohimosta tulee kuitenkin yrityksen päätuote… Sovimme, että perheenjäsenet tulevat myös yrityksen osakkaiksi.

Nyt toinen ajattelee asioita maisemallisesti ja  toinen rakenteellisesti. 

Meidän visiomme on:

”Viiden vuoden päästä Insinööritoimisto VeViRA Oy on kotimaansa markkinajohtavalla asemalla maisema- ja yhdyskuntasuunnittelualalla.”

 

Vuosi 2020

Ensimmäisen  vuoden aikana  keskitymme maisema- ja aluesuunnittelu puitesopimuksiin, julkiset hankkeet tarjouskilpailuun ja  laajennettu  pihasuunnittelupalvelu yksityiselle ja taloyhtiölle. COVID-19 kriisin aikana 

tutkitin mm. yrityksen venäjän markkinointimahdollisuudet kehityshankkeena. Kriisin huolimatta olemme mukana yli 

  kahdessa kymmenessä  projektissa, jostakin osana pää konsulttina.  Palvelemme kuntia, taloyhtiöitä, rakennusyhtiöitä ja yksityisiä asiakasta Suomessa. Keskeiset palvelupisteet ovat: 

Suunnittelupalvelun rakennuslupahakemuksiin( pihasuunnittelu ja hulevesisuunnittelu)

Työmaapalvelu ( mm. pihan rakennesuunnittelu) 

Rakennuttamisen ja urakkaneuvottelu  

Urakkalaskenta

Työmaavalvonta

Tärkeintä meille on, että asiakkaamme saavat korkeatasoinen ja laadukas palvelua sovittu aikataulun mukaisesti.

Olemme sertifioineet Ins. tsto Vevira Oy:n Laatujärjestelmä ( Maisema-, ympäristö- ja hulevesien hallina, RALA-sertifikaatti ). Henkilökunnalle on saatu Tieturvakortisto 1 ja 2.  Svetlana aloitti Talous ja tuottavuus, Häme 2020 opiskelu Hämeen ELY-keskuksen kautta. 

Vevira Oy.lla on puitesopimukset  Iin ja Nurmeksen kuntien kanssa Maisema- alue- ja kunnallistekniikan suunnittelupalvelusta. Olemme mukana mm. Tuusulan ja Imatran puitekonsulttijärjestelmässä. Meidän asiakkaamme ovat mm:

Ek L9qsxyaikhtjVahanen LogoLataa

Nyt

Insinööritoimisto Vevira Oy on Suomen sisämarkkinalla toimiva yhdyskunta-, infra- ja maisemasuunnittelun asiantuntijapalveluyritys. Yrityksen asiantuntijaverkosto kattaa koko Suomen ja palveluita em. tarjotaan hankkeiden jokaisessa vaiheessa. Toiminnan jatkuvalla kehittämisellä taataan asiantunteva osaaminen yhdyskunta-alan tarpeisiin.

Nyt meillä on menossa yrityksemme tarkkein vaihe,  ensimmäisen työntekijän palkkaaminen: 

 

Sofia Tsymbal

Sofia Tsymbal, ins DI, käsityötaitelija ( työkokeilu, toinen jakso) Pihan detaljisuunnittelu, kasvillisuuden visuaalinen suunnittelu, suunnitteluavustus.

”Olemme nyt puolitoista vuotta vanhaa. Strategian onnistuneen toteuttamisen palkinto on aivan mahtava tunne onnistumisesta,

T. Svetlana ja Arto

Projektihallintamme

Valueframe Logo

Laskutus ja taloushallinta

Netvisor Logo

Konsulttitoiminnan vastuuvakuutuksemme on  500 000€

Lataa (1)

Laadunseuranta ja asiakaspalaute

 

Rala Sertifikaatti Rgb

RALA-palaute on rakennusalan oma palautetyökalu, jonka avulla rakennusprojektin eri osapuolten on helppo kerätä